Annamaija Oinas debytoi maailmancupissa – Ilkka Herola viides Otepäässä

Flawia Krawczyk

Yhdistetyn maailmancup jatkui Viron Otepäässä lauantaina. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Ilkka Herola viidennellä sijallaan.

Suomalaisittain naisten yhdistetyn osalta historiallista päivää värittivät aikataulumuutokset ja lopulta myös kisaformaattimuutos, kun ensin hiihdettiin sekä naisten että miesten 5 ja 10 kilometrin massalähdöt hiihto-osuuksina ja mäkiosuudet hypättiin vasta hiihdon jälkeen.

Miesten kilpailu ratkaistiin mäessä. Hiihto-osuudella erot jäivät kärjen osalta muutamiin sekunteihin. Eero Hirvonen oli hiihdon yhdeksäs ja Ilkka Herola kymmenes. Mäkiosuus nosti Herolan kärkiviisikkoon.

”Ihan hyvää perussuorittamista. Hiihto oli taktisesti semmoinen kuin suunnittelin, ja mäkiosuus ratkaisee kaiken. Tänään oli hyvä päivä mäessä, ei huonoa missään nimessä, ollaan jo lähellä”, kertoi Herola.

Ilkan haastattelu

Otto Niittykoski kipusi pisteille ollen 30:s ja napaten näin uran ensimmäisen maailmancupin pisteen. Niittykoskelta hampaankoloon jäi erityisesti hiihdossa.

”Harmittaa, kun en ollut ihan hereillä ja putosin letkasta. Se varmasti söi ne muutamat sekunnit, joita olisi tarvittu parempaan sijaan”, mietti Niittykoski, mutta iloitsi maailmancupin pistetilin avaamisesta.

Otepäässä maailmancupkauden avasivat myös Eero Hirvonen, joka oli kilpailun 31:s ja Arttu Mäkiaho, joka oli 42:s.

Annamaija Oinas kilpaili ensimmäisenä suomalaisnaisena yhdistetyn maailmancupissa

Naisten yhdistetyssä oli historiallinen päivä, kun Annamaija Oinas kilpaili ensimmäisenä suomalaisnaisena korkeimmalla tasolla. Oinas oli hiihto-osuuden jälkeen sijalla 22., mutta nosti asemiaan hyppyosuudella ollen 17:s.

”Vähän liian kova oli ensimmäinen kierros, ei jaksanut enää toisella. Lisäksi hiihtäminen porukassa oli aika haastavaa, kun joutui hakemaan paikkoja ja jarruttelemaankin”, mietti Oinas.

Kokonaisuudessaan päivä sujui kuitenkin positiivisesti ja mäessä 77 metrin hyppy antoi itseluottamusta sunnuntain kisaan.

”Hyppy lähti jopa vähän liian hyvin ja säikähdinkin”, nauroi Oinas, joka nautti kilpailemisesta kansainvälisissä kisoissa jännityksestä huolimatta.

Annamaija Oinaan haastattelu

Yhdistetyn maailmancup jatkuu sunnuntaina, kun Otepäässä kilpaillaan toiset henkilökohtaiset kilpailut.

Naisten tulokset

Miesten tulokset