Aalto jatkaa tasaisia otteitaan – 25:s Garmisch-Partenkirchenissä

© Nordic Focus / EXPA Pictures

Keski-Euroopan mäkiviikko jatkui Saksassa perinteikkäällä Garmisch-Partenkirchenin uudenvuodenpäivän kilpailulla. Suomalaisista Antti Aalto ylsi ensimmäisen kierroksen Knock Out -formaatin jälkeen toiselle kierrokselle ja päätti kilpailun sijalle 25.

Aalto hyppäsi ensimmäisen kierroksen parikilpailussa Sveitsin Gregor Deschwandenia vastaan. Suomalaishyppääjä venytti ensimmäisellä kierroksella 127,5 metriä ja löi vastustajansa pisteen erolla. Toisella kierroksella Aallon hyppy kantoi 123 metriä.

Suomalaisurheilija näki päivässä paljon hyvää.

– Hyviäkin juttuja oli mäessä, vaikka tulos ei nyt ollut paras. Täällä (Garmisch-Partenkirchenissä) on ollut usein aika vaikeaa, nyt oli huomattavasti helpompaa. Se on hyvä juttu. Perustekeminen oli teknisesti aika hyvällä mallilla, lähellä on, pohdiskeli Aalto.

Eilisestä karsinnasta tiensä kilpailuun selvitti myös Niko Kytösaho. Kytösaho hyppäsi parikilpailussa Saksan Pius Paschkea vastaan, mutta hyppy kantoi kilpailutilanteessa vain 112 metriä, joka ei oikeuttanut toisen kierroksen paikkaan. Kytösahon sijoitus oli lopulta 49:s.

Kilpailun voittoon 144 metrin hirmuhypyllään hyppäsi puolalainen Dawid Kubacki. Toiseksi sijoittui Norjan Halvor Egner Granerud ja kolmannen sijan vei Puolan Piotr Zyla.