Aalto jälleen maailmancupin pisteille – ”Antilla on halu menestyä ja hän siihen pystyy”

Kuva: EXPA/JFK/NordicFocus.

Keski-Euroopan mäkiviikon ensimmäinen osakilpailu hypättiin tuttuun tapaan Saksan Oberstdorfissa. Antti Aalto avasi kisaturneen sijalla 23. Niko Kytösaho karsiutui ensimmäisenä hyppääjänä toiselta kierrokselta ja oli 31:s.

Mäkiviikko avattiin monenlaisten käänteiden jälkeen Oberstdofin tulevalla MM-kisa-areenalla. Maanantaisessa karsinnassa suomalaiset hyppäsivät sijoille 6. ja 12. Karsinta kuitenkin mitätöitiin ja ensimmäinen osakilpailu käytiin lopulta ilman karsintaa 62 hyppääjän voimin.

Päävalmentaja Janne Väätäisen mukaan karanteenissa olleiden puolalaisten hyväksyminen mukaan kilpailuun oli urheilullisesti oikea ratkaisu. Suomalaisten hyppäämiseen Väätäinen oli tyytyväinen, mutta uskoo potentiaalia olevan parempaan.

”Antti jatkaa hyvää perustekemistä, mutta onhan se selvää, ettei se tyydytä Aaltoa. Antilla on halu menestyä ja hän kyllä siihen pystyy”, sanoo Väätäinen napakasti.

Ennen joulutaukoa uran parhaaseen sijoitukseen hypänneen Niko Kytösahon potentiaali ei näkynyt päivän hypyissä.  

”Nikolla myös teknisesti hyvää tekemistä, suorituksesta paistaa vähän kontrolli, silloin se ei ole täysin vapautunutta ja johtaa pieneen puristukseen”, analysoi Väätäinen.

Antti Aalto liiteli Oberstdorfissa 124 ja 128,5 metriset hypyt.

”Ensimmäisen hypyn ponnistuksen rytmi ei ollut kunnossa, mutta toisessa oli paljon tasapainoisempi ponnistus, se teki eron hyppyihin”, sanoi Aalto kisan jälkeen.

Keski-Euroopan mäkiviikko jatkuu ylihuomenna torstaina 31.12. karsintakilpailulla Saksan Garmisch-Partenkirchenissä.  

Tulokset  

Kommentteja SoundCloudissa
Antti Aalto
Janne Väätäinen