Rullahiihdon SM-kilpailut kilpaillaan tulevana viikonloppuna Vuokatin rullaradalla

© Roni Lukkarinen / Vuokatti Sport

Tiedote 2.9.2024

Viime vuonna uudistettu Vuokatin rullahiihtorata pääsee jälleen SM-tason kilpailuareenaksi, kun Suomen huippuhiihtäjät taistelevat rullahiihdon SM-mitaleista viikonloppuna. Kovatasoiset kilpailut kuuluvat useiden maajoukkuehiihtäjien kalenteriin – ilmoittautuneiden joukosta löytyykin useita tuttuja nimiä Kerttu Niskasesta ja Remi Lindholmista lähtien.

Vuokatin rullaradalla järjestetään tulevana viikonloppuna 6.–8. syyskuuta rullahiihdon SM-kilpailut. Perjantaina kilpaillaan 18-sarjan sprintit ja lauantaina kilpailut jatkuvat yleisen sarjan sprinteillä. Sunnuntaina kilpaillaan vapaan normaalimatkat ja sarjoina ovat yleisten sarjojen lisäksi alle 20-, 18-, ja 16-vuotiaiden sarjat. Viivalla tullaan näkemään laaja kattaus Suomen maajoukkuehiihtäjiä sekä kansallisen tason terävintä kärkeä. Kolmen päivän aikana päästäänkin näkemään lähes 400 starttia.

Rantala odottaa kovatasoisia kilpailuja hyvällä mielellä

Viime vuoden miesten sprinttikilpailun puolustava mestari Eero Rantala pitää siitä, että Vuokatissa pääsee mittaamaan omaa kuntoa kovatasoisissa kesäkisoissa. Hän antaa kehuja myös Vuokatin kilpailujärjestelyille. 

”Vuokatin rulla SM-kilpailut ovat usein hyvin järjestetyt ja suuri osa urheilijoista tulee mukaan, joten taso kilpailuissa on kova. On mukava nähdä treenikauden keskellä, millä tasolla oma kunto on muihin verrattuna, ja missä voisi vielä syksyn aikana parantaa”, kommentoi Rantala odotuksiaan kilpailuviikonlopusta. 

”Itsellä jäi viime kaudesta vähän huono fiilis, kun loppukausi meni sairasteluiden takia huonosti. En saanut vuodenvaihteen jälkeen kuin muutaman kisan, joten kiva päästä tauon jälkeen kisaamaan”, toteaa Rantala. 

Lisätiedot: 
Ann-Mary Ähtävä, rullahiihdon SM-kilpailujen media & viestintä
puh. 044 307 5759
ann-mary.ahtava(at)vuokattisport.fi