Hiihtomaajoukkueen urheilijat testasivat kesäkuntoaan Toppidrettsveka-rullahiihtokilpailuissa Norjassa

Kuva: Jari Räisänen

Hiihtomaajoukkueen urheilijat testasivat kesäkuntoaan kansainvälisessä Toppidrettsveka-rullahiihtokilpailussa Norjassa 14.-17.8.2024 maajoukkueleirin yhteydessä. Nelipäiväinen kilpailutapahtuma koostui keskiviikkona kilpailluista 56 kilometrin yhteislähtökilpailuista perinteisellä hiihtotavalla, torstain perinteisen hiihtotavan sprinteistä, perjantain 20 kilometrin yhteislähtökilpailuista perinteisellä hiihtotavalla ja lauantain 12 kilometrin takaa-ajokilpailuista vapaalla hiihtotavalla. A-maajoukkueesta lähtöviivalla nähtiin naisissa Hilla Niemelä ja Jasmi Joensuu sekä miehissä Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Emil Liekari, Remi Lindholm, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen ja Joni Mäki.

Keskiviikkona hiihdettyjen pitkien matkojen kilpailuissa ei nähty suomalaisnaisia, eivätkä maajoukkueurheilijat taistelleet kärkisijoista kovatasoisessa miesten kilpailussa. Maajoukkueurheilijoista parhaasta sijoituksesta vastasi Emil Liekari, joka oli maalissa 39:s, vain noin 17 sekuntia voittajasta jääneenä. Lauri Mannila hiihti parhaana suomalaisena sijalle 32.

Miesten tulokset
Naisten tulokset

Torstain perinteisen sprinteissä päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Lauri Vuorinen, joka eteni aina finaaliin asti ja hiihti lopulta hienosti neljänneksi. Naisten kilpailussa Hilla Niemelä vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta ollen kilpailun 24:s.

Perjantaina nähtiin niin ikään suomalaisonnistumisia, kun Joni Mäki hiihti kärjen tuntumassa aina maaliin asti 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa. Mäen sijoitus oli lopulta 12:s, mutta eroa voittajaan oli ainoastaan kaksi sekuntia. Naisten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jasmi Joensuu, joka oli kilpailun 22:s.

Toppidrettsveka huipentui lauantaina 12 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuihin. Naisten kilpailussa Jasmi Joensuu oli kilpailun 32:s. Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Emil Liekari, joka sijoittui kilpailun 16:nneksi.