Miesten sarjojen suosikit pitivät pintansa nuorten SM-sprinteissä Pyhäjärvellä

© Kirsi Haapea

Pyhäjärvellä kilpailtavat hiihdon nuorten SM-kilpailut jatkuivat lauantaina vapaan hiihtotavan sprinteillä. Kunnian kisapäivän aloituksesta saivat tällä kertaa miehet, jotka ratkoivat M23-, M20-, ja M18-sarjojen suomenmestaruuksien kohtalot.

Päivän ensimmäiseksi mestariksi kruunattiin M23-sarjaa karsinnasta lähtien dominoinut Proski Oulun Wiljam Mattila. Hän oli karsinnan nopein ja lisäksi voitti kaikki erähiihtonsa. Alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluvan Mattilan loppuaika kipusi kaksi sadasosaa yli kahden minuutin.

– Ei ollut mitään muuta tavoitetta, viimeinen nuorten SM-kisojen sprintti kuin pelkästään mestaruus, Mattila painotti ja totesi olevansa lähtöviivalla myös sunnuntaina vapaan 20 kilometrin yhteislähtökisassa.

Hopeisen mitalin nappasi Kuusamon Erä-Veikkojen Nico Bennert ja himmeintä rautaa kaulaansa sai Puijon Hiihtoseuran Valtteri Pennanen

Sarjan finaalissa nähtiin sprinttihiihdolle ominaista draamaa, kun Vuokatti Ski Team Kainuun Miska Poikkimäki sekä Vantaan Hiihtoseuran Mikael Rovio törmäilivät keskenään radan alkupuoliskolla ja putosivat ulos mitalikamppailusta.

Jos oli Mattila dominoiva vanhimmassa kisaluokassa, joutui Suomen Cupissakin tällä kaudella säväyttänyt Kankaantaan Kisan Ike Melnits huomattavasti tiukemmalle M20-sarjassa. Kultamitalin kohtalo ratkesi loppukirissä, jossa Melnits oli Pyhäjärven Pohti SkiTeamin Eemil Juntusta 28 sadasosaa nopeampi.