Antti Aalto parhaana suomalaisena sijalle 25 Sveitsin Engelbergissä – Eetu Nousiainen kolmas Rukan Continental Cupissa

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui Sveitsin Engelbergissä miesten henkilökohtaisella kilpailuilla. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Antti Aalto, joka oli kilpailun 25. Aallon hypyt kantoivat 134,5 ja 123 metriä. Niko Kytösaho karsiutui kilpailun toiselta kierrokselta. Kytösahon ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 126,5 metriä.

– Tänään oli kaksi aika hyvää hyppyä. Oli kyllä kovatasoinen kisa. Ajattelin ensimmäisen hypyn jälkeen, että olisin vielä korkeammalla ekan kierroksen jälkeen, mutta sitten jätkät alkoivat hyppäämään aika pitkälle. Toinen hyppy oli teknisesti aika samanlainen, mutta siinä ei sitten ollut niin onnea kelien kanssa. Kokonaisuutena ihan kohtuullisen hyvä kisa, vaikka tietysti parannettavaakin jäi, Aalto summasi päivän suoritustaan.

Antti Aallon kommentit SoundCloudissa

Eetu Nousiaiselle kolmas sija Rukan Continental Cupissa

Mäkihypyn Continental Cupia hypättiin lauantaina Rukalla ja Norjan Notoddenissa. Rukan kilpailuohjelmassa oli miesten henkilökohtainen kilpailu erikoismäestä. Parhaan suomalaissuorituksen esitti Eetu Nousiainen, joka hyppäsi hienosti kolmannelle sijalle. Nousiaisen hyppy kantoi 134,5 metriä. Myös Vilho Palosaari esitti hyviä otteita ja sijoittui kilpailun kuudenneksi. Sijoitus oli Palosaarelle uran paras tähän mennessä.

Naisista Sofia Mattila kilpaili perjantaina ja lauantaina Norjan Notoddenissa. Perjantaina Mattila oli kilpailun 17:s. Lauantain kilpailussa Mattila oli sijalla 20 ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta hän ei jatkanut toiselle kierrokselle.