Jenny Rautionaho ja Eetu Nousiainen mäkihypyn Suomen mestaruuksiin Lahdessa

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesän SM-mitaleista kamppaillaan Lahdessa viikonloppuna. Lauantain kilpailuohjelmassa oli henkilökohtaiset kilpailut. Mäkihypyn yleisen sarjan kesän Suomen mestaruuksiin hyppäsivät Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho ja Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen.

Rautionaho hyppäsi tasaisesti läpi päivän ja vei SM-kullan nimiinsä 43 pisteen marginaalilla hopeamitalistiin Julia Kykkäseen (Helsingin Mäkihyppääjät). Rautionaho hyppäsi kilpailussa 95,5 ja 94 metriä. Kykkäsen hypyt kantoivat 88 ja 79,5 metriä. Pronssia kilpailusta 79,5 ja 76 metrin hypyillä otti Jokilaakson Mäkiseuran Sofia Mattila

Miesten kilpailun voittokamppailu käytiin Eetu Nousiaisen ja Kiteen Urheilijoiden Antti Aallon välillä. 129,5 metriä ensimmäisellä kierroksella hypännyt Aalto johti vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta joutui lopulta tyytymään hopeiseen mitaliin Nousiainen kohennellessa sijoitustaan toisella kierroksella. Eroa kaksikon välille jäi vain 2,7 pistettä.

– Vähän vaihtelevaa oli, molemmilla kierroksella erilaiset hypyt. Ensimmäisellä kierroksella oli tosi hyvä keli ja hyvä hyppykin sattui siihen. Toisella kierroksella oli vähän hätäinen hyppy ja kelikin rankaisi aika paljon metreistä. Täytyy kuitenkin olla mestaruuteen tyytyväinen, kommentoi Nousiainen.

Kolmanneksi SM-kilpailussa hyppäsi Vilho Palosaari (Kuusamon Erä-Veikot).

Tulokset kokonaisuudessaan
Naiset | Miehet

Lahdessa hypättiin myös alle 18-vuotiaiden sarjan SM-mitaleista. Mestaruuksiin ylsivät Heta Hirvonen (Lahden Hiihtoseura) ja Valtteri Holopainen (Siilinjärven Ponnistus).