Jasmin Kähärä otti uransa parhaan sijan Dresdenissä – ”Kaiken kaikkiaan ihan huippupäivä!”

© Roni Lukkarinen / X-Country Team Finland

Dresdenissä hiihdettiin tänään kaupunkisprinttit. Jasmin Kähärä väläytteli alkutalven hyvää kuntoaan ottamalla uransa parhaan sijoituksen. Erävaiheissa nähtiin yhteensä viisi suomalaista.

Jasmin Kähärä hiihti päivän karsinnassa 22. nopeinta vauhtia. Kolmannessa erässä hiihtänyt Kähärä vältti kolaroinnin, ja tuli maaliin maalikameratarkastelun jälkeen kolmantena. Aikavertailussa Kähärän vauhti kuitenkin riitti, ja lopulta hiihtäjä oli 10:s, joka on hänen uransa paras sijoitus maailmancup tasolla.

– Ekaa kertaa välierissä ja sieltä top10-sija, niin ihan mahtava fiilis! Karsintahiihto oli sellainen perusvarma suoritus. Alkuerässä pääsin ihan hyvälle paikalle, ja onnistuin välttämään edessä tapahtuneen kolarin. Hiihdettiin tosi kovaa se erä, ja onneks ajalla pääsin jatkoon, kun loppukurotuksessa jäin erän kolmoseksi. Välierässäkin löytyi vielä loppuun hyvin paukkuja, niin kaiken kaikkiaan ihan huippupäivä, Kähärä iloisi kisan jälkeen.

Toinen suomalaisnainen erävaiheissa oli Jasmi Joensuu. Joensuu oli lopulta kilpailun 15:s.

– Tänään ihan hyvä suoritus, vaikka jäi harmittamaan tosi paljon välierän karkaaminen. Hiihto oli vahvaa, ja tiesin, että tuossa pitää ahnaasti hakea kärkipaikkaa, ettei menetä mitään sijoja ensimmäisellä kierroksella. Mielestäni hiihdin taktisesti erittäin hyvin ja oon tosi tyytyväinen siihen hiihtoon, lukuunottamatta sitä viimeistä sataa metriä, jonka takia sitten jäi välieräpaikka välistä. Kokonaisuutena kuitenkin plusmerkkinen päivä. Mun mielestäni jos on 15 maailmancupissa ja jää hampaankoloon, niin tietää, että perustaso on mennyt selvästi eteenpäin, ja huippuonnistumisella tosi hyvät sijat on mahdollisia, Joensuu kertoi.

Mukana karsinnoissa suomalaisista nähtiin myös Anni Alakoski (41:s), Maaret Pajunoja (44:s), Josefiina Böök (55:s) sekä Johanna Ukkola (60:s).

Tulokset

Lauri Vuorinen piti kovinta vauhtia suomalaisista miehistä

Miesten erävaiheissa nähtiin kolme suomalaista kun Lauri Vuorinen, Juuso Haarala sekä Niilo Moilanen hiihtivät karsinnasta jatkoon. Lauri Vuorinen oli suomalaisista ladulla tänään nopein, lopputuloksissa hän oli 20:s. Vuorinen ei ollut täysin tyytyväinen päivän taktiikkaan.

– Päivä oli ihan ok, erähiihto oli fiiliksenä parempi kuin karsinta. Erässä taktisesti oli hiihdin vähän huonosti, siinä lähtöpaukusta viimeiseksi jääminen ei ollut tarkoituksena. Yritin lyödä alkuun vauhtia, mutta löysin itseni sieltä perältä. Latasin kaiken toiselle kierroksella lähdettäessä, mutta sain vain yhden sijoituksen nostettua. Rata on tosi vauhdikas ja loppukiri ei riittänyt muita vastaa, Vuorinen summasi. 

Niilo Moilanen oli lopputuloksissa 27:s. Moilaselle Dresdenissä hiihdetty kaupunkisprintti oli uran ensimmäinen. Juuso Haarala oli 29:s. Hyvin alkukaudesta hiihtänyt Haarala valitteli kisan jälkeen, ettei vire ollut aivan edellisten viikkojen tasolla.

Karsinnassa nähtiin myös Verneri Suhonen (37:s), Verneri Poikonen (43:s) sekä Lauri Mannila (45:s).

Tulokset

Kuuntele urheilijoiden kommentit Soundcloudissa