Ilkka Herola 11:s Holmenkollenilla – kolme suomalaista maailmancupin pisteille

© Janina Pitkänen

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Holmenkollenilla henkilökohtaisella kilpailulla. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Ilkka Herola, joka oli kilpailun 11:s. Maailmancupin pisteille ylsivät myös Eero Hirvonen (22.) ja Arttu Mäkiaho (23.)

Herola hyppäsi mäkiosuudella 119 metriä ja oli osuuden 23:s. Toiseksi nopein hiihtoaika ladulla nosti Herolan sijalle 11. TOP10-sijoitus jäi lopulta vain kahdeksan sekunnin päähän.

– Vähän tuli turhan paljon yritettyä mäessä, ei oikein pysynyt paketti kasassa. Ihan tuollainen tavallinen hiihto, ei kyllä tuntunut tänään kovin hyvälle. Ei ollut samanlaista herkkyyttä kuin viime viikonloppuna. Perushommaa, paremmin pitää hypätä, Herola pohti kilpailun päätteeksi.

Arttu Mäkiaho pääsi tänään tuulettamaan kisahyppynsä päätteeksi.

– Mäessä sai tähän mennessä viikonlopun parhaan hypyn. Oli mukava huomata, että se tuli iloisuuden ja rentouden kautta. Ladulla oli myös hyvä päivä. Saksalaisten kyyti oli vähän liian kovaa, enkä uskaltanut lähteä siihen mukaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä pitänyt yrittää rohkeasti siihen vaan peesiin.

– Päivä oli hyvä viimeistä sataa metriä lukuunottamatta. Siinä tuli miehiä vasemmalta ja oikealta ohi. Se vähän harmittaa, pyritään huomenna korjaamaan se. Mukava on kisata mahtavissa olosuhteissa, kommentoi Mäkiaho

Otto Niittykoski (45.) ja Rasmus Ähtävä (48.) jäivät tänään maailmancupin pisteiden ulkopuolelle.

Kilpailun voitti Norjan Jarl Magnus Riiber ennen itävaltalaista Johannes Lamparteria. Kolmannen sijan vei Norjan Jens Lurås Oftebro.

Tulokset