Imatra on valmis SM-kisoihin – Näytönpaikan hyödyntävät maajoukkuemiehet Ristomatti Hakola ja Joni Mäki

SHL/Touho Häkkinen

Imatran Ukonniemen stadion ja latureitistö on pian valmis maastohiihdon Suomen mestaruuskisoihin. Viime viikonlopun katsastuskilpailut, FIS-kisat ja nuorten PM-katsastukset, toimivat oivana koeponnistuksena ensi viikonlopun kolmipäiväisille SM-kisoille. 

Kilpailuorganisaation johtaja Kari Ahonen on tyytyväinen järjestelyjen ja infran tilanteeseen. 

”Urheilijat olivat ratoihin tyytyväisiä ja lunta on riittävästi kilpailureiteillä. Lisäksi auki on mittava latuverkosto harjoittelua ja verryttelyjä sekä kuntohiihtäjiä varten kilpailujen aikana”, kertoo Ahonen. 

Viime viikonlopun kisojen jälkeen kilpaladuille tehdään muutamiin kohtiin parannuksia lisälumen avulla. Ratamestarin mukaan hiihdettävyyteen ja turvallisuuteen kiinnitetään vielä huomiota. 

Koronaepidemia on varjostanut kilpailujen järjestelyjä. Yleisö pääsee kuitenkin seuraamaan mielenkiintoisia hiihtoja ilman suuria järjestelymuutoksia. 

”Alueelliset terveysturvallisuuspäätökset eivät rajoita ulkotiloissa olemista. Sisätilojen osalta on tehty järjestelyjä muun muassa stadionin puku- ja huoltotilojen suhteen sekä telttaravintoloiden osalta. Alueellinen koronanyrkki kokoontuu vielä tiistaina, jolloin saamme lopulliset varmistukset tapahtumamme osalta”, sanoo Ahonen. 

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki tekevät paluun kisaradoille 

SM-kisojen ilmoittautuminen sulkeutui ennen vuoden vaihdetta. Vaikka maailmancup on Tour de Skin osalta vielä käynnissä ja osa tourin hiihtäjistä ei saavu Imatralle, on luvassa mielenkiintoinen kisaviikonloppu. 

”Pariviestijoukkueita on miehissä 46 ja naisissa 35, lisäksi lauantain distanssimatkoista tulee todella kovatasoiset”, iloitsee Ahonen. 

Tulevana viikonloppuna kisaladuille palaa Rukan maailmancupissa itseään loukannut Ristomatti Hakola ja joulukuussa sairastellut Joni Mäki. Naisista näytönpaikan käyttävät hyödykseen Vilma NissinenEveliina Piippo ja Riitta-Liisa Roponen, jotka joutuivat matkustamaan Tour de Skiltä kesken Suomeen. 


Imatran SM-kisojen ohjelma

Perjantai 7.1.2022
9:30 Pariviestien alkuerät (vapaa)
13:00 Pariviestien finaalit (vapaa)

Lähtölistat, pariviesti

Lauantai 8.1.2022
10:05 N 10km (perinteinen)
11:40 M 15km (perinteinen)

Lähtölistat, normaalimatkat

Sunnuntai 9.1.2022
9:00 Sprintti, karsinta (vapaa)
10:45 Sprintti, erävaihe ja finaalit (vapaa)

Lähtölistat, sprintti

SM-kisat televisioidaan Viaplayllä ja Elisa Viihde -palveluissa sekä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.