Herola kahdeksas Seefeldissä – tuuli venytti hyppyosuutta rajusti

@ Flawia Krawzcyk

Seefeldin triplan toinen osakilpailu oli vaikeiden tuuliolojen sävyttämä. Ilkka Herola teki rajusti töitä 10 kilometrin hiihto-osuudella nousten kahdeksanneksi. Muita suomalaisia ei tänään nähty maailmancupin pisteillä. 

Mäkiosuus viivästyi lähes tunnin verran vaihtelevan tuulen vuoksi. Mäkikilpailu vietiin kuitenkin läpi, mikä myöhästytti hiihto-osuutta 15 minuuttia. Myös urheilijoiden aika valmistautua hiihto-osuudelle oli kortilla.

Ilkka Herola harmitteli tuulensotkuisia mäkiosuuksia kuluvalla kaudella. 

”Tänä vuonna ollut aika haasteellista näiden kelien kanssa. Melkoiseksi vatuloinniksi se menee ja pitkä oli odottelu tänään, eikä tuohon kohtaan tämän hetkisellä reservillä parempaan pysty”, sanoi Herola ja analysoi oman hyppynsä noin 80%:seksi suoritukseksi.

Herola lähti 10 kilometrin hiihtoon minuutin ja 22 sekuntia kilpailua mäkiosuuden jälkeen johtanutta Viron Kristian Ilvestä perässä. 

”Se oli niukasti juuri sen verran huono mäkiosuus, ettei päässyt siihen porukkaan mukaan (hiihto-osuudella)”, jatkoi Herola ja totesi, ettei Seefeldin radalla kovassa tuulessa ollut helppoa kuroa aikaeroa kiinni.

Jesse Pääkkönen oli kilpailun 44:s. Perttu Reponen ja Otto Niittykoski eivät hiihtäneet päivän kilpailussa maaliin saakka. 

Sunnuntaina Seefeldin triplassa kilpaillaan kolmas osakilpailu. Hyppyosuuden jälkeen hiihdetään 12,5 kilometriä. Triplan voittaja kuittaa 200 maailmancupin pisteen potin. 

Ilkka Herolan kommentit

Tulokset